Krigshjärta +

Hej

Vi ber om ursäkt för det lite reklamiga namnet på det vi ville ta upp idag, men det kan inte hjälpas. “Krigshjärta +” var det som vi använde under våra tidiga möten för att benämna den gemensamma önskan som fanns om att denna gången erbjuda något förutom den vanliga (och fantastiska) Krigshjärta upplevelsen.

Krigshjärta är ett fantastiskt ihopkok av upplevelser och möjligheter, och det är ingenting vi kommer ändra i och med Utpost 214. Ingenting skall skäras ner på när det gäller sådant som folk benämnt som bra under efter lajvsdiskussioner eller i utvärderingsformulär. V ad vi däremot vill bygga på är det som deltagare sagt att dom vill ha mer av.. “det där lilla extra”

De stora och små stridigheterna är fantastiska, låt oss behålla dom. Lägerspelet och de rika kulturerna  är både unika och spellskapande, de kommer vi, som tidigare etablerat, inte att röra.

Vad som önskats är dock mer utav de små upplevelserna, de som inte kommer av de slagen och de stora konflikterna, utan de där ögonblicken du eller din grupp själva skickades iväg för ett unikt uppdrag.. En möjlighet att göra något specielllt.

Desa har funnits på tidigare lajv, och det har varit återkommande önskningar att denna variation från de “vanliga” striderna blev något som man ville ha fler av. Så det kommer vi försöka att göra.  En problematik med denna formen av spel har varit logistiken. Det är  antingen bundet till ena sidan, eller så är motståndet beroende på att man med hjälp av knepig lajvkommunikation lyckas få ut folk från motståndarsidan för att båda sidor skall få till en synkad uppplevelse. Ibland har detta perfekta scener, ibland har det lett till väntan. Ofta har det lett till huvudbry för spelare som försöker koordinera.  För att öka mängden givande scener och scenarion, har Hampus och Robin jobbat hårt för att med verktyg som inte kräver spelartid bidra med så mycket som möjligt till den totala spelupplevelsen för så många som möjligt.

I år kommer vi, för att försöka leva upp till “Krigshjärta +” ha en speciell grupp, dedikerade spelare som tillsammmans  med ansvariga ur projektgruppen kommer att verka för att hålla igång ett aktivt, frivilligt spel som tillsammans med det ständiga “utpostspelet” bidrar till både spelare och karaktärer har fler drivande moment igång under spelets gång. (Vänta på kommande uppdateringar för att få reda på mer om uposterna)

De dedikerade spelarna kommer att fungera ihop med Projektgruppen och verka som “SLP” karaktärer med olika funktioner. Detta för att ge så mycket spelmöjligheter som möjligt, men också för att i viss mån avlasta de ansvarsoller som besitts utav våra spelare.  Dessa platser kommer till viss del tillsättas utav internationella spelare, så var beredda på att kommunicera på engelska vid tillfällen. I spelvärlden är engelska hessiska, men om din karaktär inte kan hessiska låt inte detta hindra dig, utan ta tillfället i akt och spela oavsätt.

Vi hoppas att ni, precis som vi, kommer att få ut lite extra av detta lajvet.
1